به بافت های بدن حیوانات که مصرف غذایی دارد گوشت گفته می شود.به عبارتی گوشت مجموعه ای از بافت های عضلانی ، چربی ،پیوندی و استخوانی هست که از لاشه حیوانات به دست می آید و مواد تشکیل دهنده آن بیشتر آب، پروتئین و چربی است.
انسان ها گوشت جانورانی همچون گاو ، گوسفند ، مرغ و بوقلمون را می خورند. قالبا گوشت همراه با استخوان و مقداری چربی بوده و همچنین سرشار از پروتئین است.مصرف گوشت در رژیم قضایی بسیار مهم بوده و برای مصرف آن مقادیر معینی در نظر گرفته شده.
گوشت قرمز
گوشت قرمز اصطلاحی است که به گوشت گاو، گوسفند، شتر و مانند اینها گفته می شود.که سرشار از پروتئین ها و چربی ها می باشد و در مقایسه با گوشت سفید از رنگ تیره تری(قرمز تر) برخوردار است.
مقدار مصرف گوشت قرمز:
پروتئین موجود در گوشت موجب ترمیم زخم های بدن شده و از بروز کم خونی جلوگیری کند. لازم به ذکر است که میزان آهن و روی که در داخل گوشت قرمز وجود دارد از گوشت سفید بیشتر است.
طبق نظر کارشناسان تغذیه میزان مصرف گوشت قرمز برای هر فرد سالم باید روزانه حودو 45 گرم باشد که این مقدار برای افراد سالمند و کودکان متفاوت هست. برای سالمندان یک سهم، برای کودکان سه سهم و برای بزرگسالان برابر با دو سهم توصیه میشود. هر یک سهم؛ شامل ۳۰ تا ۳۵ گرم گوشت قرمز پخته یا ۴۵ گرم گوشت خام است. به این دلیل که زمانی که گوشت پخته شود آب گوشت از دست میرود.
نکتهای که قبل از هر چیز باید به آن توجه کنیم این است که زیادهروی در هیچ کاری جایز و پسندیده نیست. این واقعیت در مورد خوردن یا نخوردن گوشت قرمز نیز صدق میکند. هر ماده غذایی با توجه به خواص و ارزش غذایی که دارد باید درست و به اندازه مصرف شود.
مصرف زیاد گوشت قرمز پرچرب خطر ابتلا به بیماری قلبی و میزان کلسترول بد (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین) (LDL) را در خون بیشتر می کند و خطر انسداد شریان های قلب را افزایش می دهد همچنین موجب افزایش میزان کالری دریافتی و در نتیجه منجر به افزایش وزن شدید و چاقی مفرط می شود.
1. پروتئین و انرژی زیاد
همانطور که میدانید پروتئین برای رشد بدن کودکان و بزرگسالان لازم و ضروری است. کمبود پروتئین در برنامه غذایی منجر به افت سلامت عضلات و در نتیجه احساس ضعف مداوم، سرگیجه، بیقراری و دردهای موضعی میشود. گوشت قرمز سرشار از پروتئین و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است. بنابراین باید در رژیم غذایی به جایگاه آن توجه شود. همچنین پروتئین موجود در گوشت قرمز برای داشتن پوستی درخشان، آبرسانی به پوست و ترمیم بافتهای آسیب دیده و سلولهای پوستی بسیار مناسب است.
۲. سرشار از آهن است
یک رژیم غذایی مناسب باید مملو از مواد غذایی باشد که آهن مورد نیاز بدن را تامین کند.کم خونی بیشتر به دلیل کمبود آهن به وجود می آید که خوشبختانه می توان با اصلاح تغذیه از آن جلوگیری کرد.گوشت قرمز یکی از مواد غذایی سرشار از آهن است و میتواند مانع ابتلا به بیماریهای ناشی از فقر آهن در بدن انسان شود.
۳. فسفر
گوشت گوسفند دارای مقدار زیادی فسفر میباشد که برای سلامتی بسیار مفید است.فسفر موجود در گوشت تاثیر فراوانی در افزایش رشد و تراکم استخوان ها دارد و هر ۱۰۰ گرم گوشت قرمز حاوی ۱٫۹ گرم فسفر است
۴. گوشت قرمز سلامت قلب را تضمین میکند
بیشک بارها شنیدهاید که میگویند گوشت قرمز نخورید تا قلب سالم داشته باشید. نتایج تحقیقات کارشناسان حوزه سلامت و تغذیه نشان میدهد که این گفته درست نیست و اگر گوشت قرمز هم مانند هر ماده غذایی دیگر به میزان مناسب مصرف شود برای بدن مفید خواهد بود. این گروه از کارشناسان میگویند مصرف گوشت قرمز کم چرب میزان کلسترول LDL (کلسترول بد) را کاهش میدهد و در نتیجه منجر به حفظ سلامت قلب میشود.
۵.دارای روی و ویتامین
روی و ویتامین B12 یکی از مهمترین موادی است که بدن انسان به ویژه کودکان و افراد مسن به آن احتیاج دارند. این دو ماده با انواع بیماری ها مبارزه کرده و اجازه نمی دهند ویروس ها به راحتی وارد بدن شما شوند. در نتیجه با مصرف مقداری گوشت گوسفند از فواید آن بهره می برید و در سلامت کامل خواهید بود. ناگفته نماند که ویتامین B12 برای تقویت DNA و سیستم ایمنی بدن مفید است. با تحقیق و پژوهش های متعدد در این زمینه، دریافتند فواید گوشت گوسفند روی سیستم خون رسانی بدن و کاهش کلسترول خون نیز موثر است.
برای تهیه گوشت قرمز با کیفیت و قیمت مناسب به صورت آنلاین از طریق فروشگاه گوشت و مواد پروتئینی نت میت اقدام فرمایید و سفارش خود را در محل مورد نظر تحویل بگیرید